Krmítka a hmyzí domečky

Hmyzí domeček čekající na své nájemníky

Apríl je tady a to se vším všudy. Počasí je jako na houpačce. Jeden den div nevyhrnujeme zasněženou cestu domů a druhý den se můžeme opalovat :-D Jako by se prala odcházející zima a nastupující jaro. Každé roční období má své kouzlo. V zimě by měla být příroda zachumlaná pod sněhovou peřinkou a vše by mělo odpočívat a sbírat sílu na nadcházející rok. Svým způsobem to teď děláme i my všichni - jsme zalezlí doma za pecí a už se nemůžeme dočkat, až budeme smět vylétnout do těch lepších zítřků ;-) ...a krásného, rozkvetlého jara. Znovuzrození.

První duben je především známý pro svoji žertovnou povahu. Je ale současně mezinárodním dnem ptactva. Nejznámější a také nám nejbližší jsou bezpochyby ti ptáci, kteří přilétají k našim oknům naplnit si zobáček na krmítku. Poznali byste jak vypadá třeba taková červenka obecná, žluna zelená nebo dlask tlustozubý? Že ne? Tak to je ten správný čas pořídit si krmítko ještě teď a sledovat přímý přenos ze svého okna. Jít tak naproti přírodě, když už musíme být doma. 

Naše modely roku 2019

Můžete tak udělat i dobrý skutek, pokud si krmítko pořídíte od stolaře ve Vašem okolí. Nebo můžete kontaktovat nás a my Vám rádi vyrobíme krmítko na míru.

Až se po rašícím jaru rozpálí slunečné léto, rozkvetou pestrobarevné květy, které bude nutné opylovat, aby na podzim mohla být pořádná úroda. V zahradě jsou hmyzí společníci nepostradatelní a užiteční. Mají spoustu práce, a někteří z nich dokážou dokonce bojovat s nežádoucími škůdci. Do tohoto malého světa můžete vstoupit i vy a pozorovat jej. Tím, že Vaši zahradu obohatíte o hmyzí domeček, můžete nejen dětem názorně ukázat, jak to v přírodě funguje a jakými sousedy jsou včelka samotářka, zlatoočka a škvor, když společně žijí v jedné domácnosti. 
Hmyzí domečky se dají koupit už hotové "na klíč" nebo si je od začátku můžete doma vytvořit sami. Návodů, jak na to, koluje nespočet. MAIRE nabízí "hrubou stavbu", ke které přikládá návod, jak si ji doma společnými silami dotvořit.

Návod pro pár šikovných ručiček

A jak živo je u Vás na zahradě či balkóně? Víte, že kromě krmítka ptáčci i hmyz uvítají na zahradě i pítko?

Komentáře