Jarní svatba


„Šťastné manželství je stavba, kterou je potřeba stavět každičký den znova.

André Maurois, francouzský spisovatel


Procházka májovou krajinou nadchne srdce nejednoho romantika - déšť bílých květů třešní a jabloní v sadech, sladkobolná vůně zimolezu a střemchy, záplavy fialových šeříků a zlatých zákul v parcích. Proč tedy nevyužít krásné jarní scenérie pro uspořádání svatby?

Od svatby na jaře, a především v květnu nás může odradit řada pověr. Většina z nich pochází z období 17. a 18. století. Po svatbě obvykle brzy následovalo těhotenství a porod. Těžká práce na poli v létě však těhotenství neprospívala a vedla k častějším potratům. Období porodu vycházelo na chladné zimní měsíce, kdy se tenčily zásoby jídla a matka byla zesláblá. Mnohdy se stalo, že porod nepřežila. Dnes už se nedostatku potravin ani práce v zemědělství netřeba obávat, ale přesto před nás život staví rozličné zkoušky.
V letošním roce hodil do jarních svateb vidle koronavirus a tak nezbývá, než krás jarní přírody využít k procházkám parky, výletům po vlastech českých nebo zásnubám někde daleko od lidí a šumu velkoměsta. A taky plánování dne D pro léto či podzim. Lány obilí, rozkvetlé máky nebo barvící se podzimní listí se postarají o krásou svatební scenerii.

„Manželství není skvělé, když se dá dohromady dokonalá dvojice. Skvělým manželstvím je, pokud se nedokonalá dvojice naučí těšit ze svých rozdílů.“

Marcello Mastroianni, italský filmový herec

Jak může taková svatba v podání MAIRE vypadat? Naše toulavé boty už nás zanesly na lecjaký konec republiky. Svatby jako z pohádky, na zámku i v podzámčí nebo přímo na statku s rozkvetlou loukou a rybníkem - nic není nemožné. Každá nová zakázka je pro nás výzvou a vy, naši klienti, jste pro nás obrovskou inspirací. 

Který styl je pro vás ten pravý?

Pro svatbu jako z pohádky je nezbytná kulisa hradu, zámku nebo letohrádku. A když je nevěsta tak trošku knihomol, není vhodnější místo pro vdavky než Chotkovská knihovna s 40 000 svazky naučné a krásné literatury usazená v anglické zámecké zahradě.


Církevní obřad v kostele či kapli - krásná tradice v moderní době.


Venkovská svatba se nemusí odehrávat jen v sokolovně. Čechy i Morava nabízí spoustu nádherných míst, kde je radost uspořádat svatbu. Na břehu rybníka s šuměním starých dubů na hrázi, na statku ve stínu ořešáku a zvěřincem všude kolem, u staré kapličky za vsí. Nebo na rodinné vinici...






















A jaká svatba bude ta vaše?

Komentáře